12-09-22 Η Ζέττα Μακρή στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου

Μετά την πρωινή παρουσία της σε τελετές αγιασμού σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βόλου, η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή βρέθηκε στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας συνοδευόμενη από τον κ. Σαβελίδη, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η κα Μακρή παρακολούθησε τον αγιασμό και ευχήθηκε, με τη σειρά της, σε μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την νέα σχολική χρονιά.

“Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι, σήμερα, μαζί σας στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Οι ευχές μου για καλή πρόοδο και καλή δύναμη στην επίτευξη των στόχων σας και στην κατάκτηση των ονείρων σας έρχονται να προστεθούν στις ευχές όλων μας για ανταμοιβή στις προσπάθειες και τους κόπους σας.

Πιστεύουμε σε εσάς και στις δυνατότητές σας, πιστεύουμε και ενισχύουμε τον δυναμικό θεσμό των επαγγελματικών λυκείων, ένα ζωντανό θεσμό που εξελίσσεται και επαναπροσδιορίζεται, προσαρμόζεται στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής, κατοχυρώνει, δικαιωματικά και αξιοκρατικά, τη θέση του στον εκπαιδευτικό χάρτη.

Φέρνουμε νέα φιλοσοφία γύρω από την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, μέσω της ουσιαστικής ανάδειξης εναλλακτικών εκπαιδευτικών διαδρομών, που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες των μαθητών και τις σύγχρονες επαγγελματικές προκλήσεις, παρέχοντας γνώσεις σε σύγχρονους κλάδους υψηλής ζήτησης με επαγγελματική προοπτική.

Και εσείς είστε εδώ, μαθητές και εκπαιδευτικοί, για να αξιοποίησετε τις καινοτομίες, να δημιουργήσετε μέσα από τις μεταρρυθμίσεις και να αποδείξετε την αξία των ΕΠΑΛ.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο!”